Co może być lepsze niż nutella, masło orzechowe i krówki? Bez cukru, glutenu i laktozy do zrobienia w 5 minut? Zapraszam Was do wpisu z fit przepisem na czekoladowy krem low carb.
W dodatku to opcja dla osób, które muszą i chcą podbić kalorie w szybki sposób (ponadto łatwy i smaczny), nie mają czasu na posiłek lub jedzą śniadania białkowo-tłuszczowe. To także rozwiązanie dla osób, które nie mogą jeść jajek np. ze względu na nietolerancję. Jeśli z jakiś powodów ograniczasz węglowodany w swoim pierwszym posiłku, koniecznie wypróbuj ten słodki i sycący na długo krem.
Składniki na porcję ze zdjęcia:
– mleczko kokosowe (gęste, schłodzone w lodówce) – 100 g
– odżywka białkowa (smak orzechowy/czekoladowy) – 45 g (można dać mniej lub pominąć)
– kakao ciemne – 5 g
– masło z nerkowców – 20 g
– żółtko jaja – dla osób bezjajecznych olej kokosowy/masło ghee (10 g)